Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα πραλίνας με καραμελωμένα φουντούκια

mitsa

Υλικά

  • 20 σαβαγιάρ

  • 2 κουταλιές καφέ

  • 3 κουταλιές ζάχαρη

  • 300 ml νερό

  • Μους πραλίνας

  • 150 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 100 γρ φουντούκια

  • Επικάλυψη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

1
Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
2
Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
3
Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
4
Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
6
Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
7
Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30x12 εκατοστά.
8
Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
9
Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.