Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πως να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα που σας περίσσεψε

mitsa

Υλικά

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 120 γρ αλεύρι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 κρόκους αυγών

  • 2 βανίλιες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Σταφίδες

  • Κράνμπερι

  • Κονιάκ

Οδηγίες

1
Προαιρετικά ανακατεύουμε σταφίδες, κράνμπερι, κονιάκ και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου.
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους και το αλεύρι.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αρωματίζουμε με βανίλιες και το βούτυρο.
5
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
7
Ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
8
Σε ένα σκεύος βάζουμε την βασιλόπιτα σε τρήματα.
9
Απλώνουμε σταφίδες και κρέμα.
10
Σερβίρουμε με κανέλα.