Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπη σοκολατίνα πάστα με μπισκότο

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ σοκολάτα

  • 2-3 πτι μπερ

  • Κρέμα

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ νισεστέ

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 50 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη το κακάο και το νισεστέ σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
6
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
7
Πάνω από το κρύο παντεσπάνι απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
8
Κάνουμε μία στρώση από μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
9
Σκεπάζουμε με μπισκότα.
10
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
11
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
12
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.