Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπη σοκολατίνα πάστα με μπισκότο
mitsa
Υλικά
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ σοκολάτα
2-3 πτι μπερ
Κρέμα
1½ λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
100 γρ νισεστέ
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη το κακάο και το νισεστέ σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
6
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
7
Πάνω από το κρύο παντεσπάνι απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
8
Κάνουμε μία στρώση από μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
9
Σκεπάζουμε με μπισκότα.
10
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
11
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
12
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.