Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σάλτσα πιπεριάς για πολλές χρήσεις

mitsa

Υλικά

  • 1½ κιλό πιπεριές

  • 1½ κιλό μελιτζάνες

  • 2 ντομάτες

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 κουταλιές αλάτι

  • 4 κουταλιές ξίδι

  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο

  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

  • Πιπέρι

Οδηγίες

1
Βάζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
3
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις καθαρίζουμε από τις φλούδες (αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές).
4
Πολτοποιούμε τις πιπεριές μαζί με τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.
5
Βάζουμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το ξίδι, το ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
6
Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε στις γεύσεις μας.
7
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά να χάσει τα υγρά της.
8
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
9
Όσο είναι καυτή την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και γυρίζουμε ανάποδα.
10
Την απολαμβάνουμε σε μακαρονάδες, μπρουσκέτες, με κριτσίνια, σε πίτες ή σε μαγειρευτά και σούπες.