Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα τυροπιτάκια (ιδανικά για το σχολείο)
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
200 ml γάλα
100 ml λάδι
2 κουταλιές ξίδι
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 12 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα πατάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
7
Απλώνουμε σπασμένη φέτα στην μία πλευρά και τυλίγουμε.
8
Ενώνουμε τις άκρες να γίνει κρίκος.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
10
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.