Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Στριφτή πίτα με ζύμη πίτσας
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 ξηρή μαγιά
300 ml νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
200 γρ τυρί κρέμα
150 γρ αλλαντικά
1 πιπεριά
1 κρόκο αυγού
Λίγο λάδι
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Όταν γίνει χυλός βάζουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
4
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τα αλλαντικά και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
6
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε λαδωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο φύλλο.
7
Το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες και απλώνουμε γέμιση από την μία άκρη ως την άλλη.
8
Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε κυκλικά σε ταψί 34 εκατοστών.
9
Δουλεύουμε τον κρόκο μαζί με λίγο λάδι και αλείφουμε την ζύμη.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.