Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Στριφτή πίτα με ζύμη πίτσας

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 300 ml νερό

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 150 γρ αλλαντικά

  • 1 πιπεριά

  • 1 κρόκο αυγού

  • Λίγο λάδι

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Όταν γίνει χυλός βάζουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
4
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τα αλλαντικά και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
6
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε λαδωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο φύλλο.
7
Το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες και απλώνουμε γέμιση από την μία άκρη ως την άλλη.
8
Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε κυκλικά σε ταψί 34 εκατοστών.
9
Δουλεύουμε τον κρόκο μαζί με λίγο λάδι και αλείφουμε την ζύμη.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.