Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Τα πιο αφράτα και μαλακά ντόνατς φούρνου

1 Mins read

Τα πιο αφράτα και μαλακά ντόνατς φούρνου

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 300 ml νερό

  • 3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.

  • 75 ml λάδι

  • 3 αυγά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • Γάλα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Διαλύουμε την ζάχαρη.
5
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
7
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
8
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
9
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι που να διπλασιαστούν.
11
Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
12
Τα γεμίζουμε, απευθείας ή κάνουμε μία τρύπα, με μαρμελάδα ή πραλίνα.
13
Προαιρετικά τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.