Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Dodoni S.A. (https://www.dodoni.eu/)
Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
- Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα τα αλείφουμε με βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
- Κόβουμε κυκλικά να γίνει ομοιόμορφο.
- Την ζύμη που περισσεύει την χωρίζουμε σε 3 λωρίδες.
- Κόβουμε το φύλλο σε 8 ακτίνες.
- Απλώνουμε σπασμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε κάθε ακτίνα και τυλίγουμε.
- Τα κόβουμε στην μέση και τα τοποθετούμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
- φροντίζουμε οι μύτες να είναι προς τα μέσα.
- Πατάμε ελαφρώς τις λωρίδες, απλώνουμε φέτα ΔΩΔΩΝΗ και τυλίγουμε.
- Τοποθετούμε τα ρολά στο κέντρο της πίτας.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πρόσφατα σχόλια