Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Dodoni S.A. (https://www.dodoni.eu/)

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
  7. Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα τα αλείφουμε με βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
  9. Κόβουμε κυκλικά να γίνει ομοιόμορφο.
  10. Την ζύμη που περισσεύει την χωρίζουμε σε 3 λωρίδες.
  11. Κόβουμε το φύλλο σε 8 ακτίνες.
  12. Απλώνουμε σπασμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε κάθε ακτίνα και τυλίγουμε.
  13. Τα κόβουμε στην μέση και τα τοποθετούμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  14. φροντίζουμε οι μύτες να είναι προς τα μέσα.
  15. Πατάμε ελαφρώς τις λωρίδες, απλώνουμε φέτα ΔΩΔΩΝΗ και τυλίγουμε.
  16. Τοποθετούμε τα ρολά στο κέντρο της πίτας.
  17. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  18. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.