Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Βασιλόπιτα 2020- Εύκολη και αρωματική

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ φαρίνα

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 200 ml γάλα

  • 100 γρ αμύγδαλα

  • 100 ml σπορέλαιο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 50 ml κονιάκ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.
4
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Ενσωματώνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και προαιρετικά σταφίδες.
6
Τοποθετούμε το φλουρί.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.
9
Διακοσμούμε με άχνη και χρωματισμένη σαντιγί.