Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Βασιλόπιτα γιαουρτιού χωρίς μίξερ (2021)

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ φαρίνα

  • 350 γρ άχνη ζάχαρη

  • 250 γρ βούτυρο

  • 5 αυγά

  • 300 γρ γιαούρτι

  • Χυμό από 2 πορτοκάλια

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 6 κόκκους μαστίχας

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Στο γουδί δουλεύουμε την μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν πούδρα.
2
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
3
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
4
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια.
6
Ενσωματώνουμε την μαστίχα, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκατοστών που έχουμε τοποθετήσει φλουρί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει την αχνίζουμε και την διακοσμούμε.