Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Υπέροχο νηστίσιμο μυρμηγκάτο χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 200 ml λάδι

  • 200 ml φυτικό γάλα

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 10 γρ μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ τρούφα

  • Νηστίσιμη πραλίνα

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα (εμείς βάλαμε ρυζιού), την χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Ενσωματώνουμε την τρούφα σοκολάτας.
6
Τον απλώνουμε σε βουτυρωμένο (με μαργαρίνη ή λάδι) και αλεύρωμένο ταψί 34 εκατοστών (foodaholics.shop).
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Όταν κρυώσει απλώνουμε νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού ή νηστίσιμη buono (foodaholics.shop) και σερβίρουμε.