Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 5 αυγά

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 350 ml γάλα

  • 160 ml νερό

  • 200 γρ φέτα

  • 200 γρ αλλαντικά

  • 1 μπέικιν

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • 2 κουταλάκια αλάτι

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι.
2
Βάζουμε το μπείκιν και αρωματίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
3
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και την σπασμένη φέτα.
4
Προσθέτουμε τα αλλαντικά της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, δουλεύουμε, βάζουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6
Προσθέτουμε το νερό και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ταψί 32 εκατοστών.
8
Απλώνουμε την ζύμη και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.