Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερή σοκολατόπιτα με γιαούρτι

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ αλεύρι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 100 ml νερό

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • ½ κουταλάκι σόδα

  • ½ κουταλάκι αλάτι

  • 1 κουταλιά καφέ

  • 2 βανίλιες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ σοκολάτα

  • 2 αυγά

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το κακάο, την σόδα, το μπέικιν και τις βανίλιες.
3
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και το βάζουμε στο μείγμα.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
7
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
8
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
9
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο, βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 30 λεπτά.