Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερή σοκολατόπιτα με γιαούρτι
mitsa
Υλικά
150 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι
50 ml σπορέλαιο
100 ml νερό
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά καφέ
2 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα
2 αυγά
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το κακάο, την σόδα, το μπέικιν και τις βανίλιες.
3
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και το βάζουμε στο μείγμα.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
7
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
8
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
9
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο, βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 30 λεπτά.