Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

mitsa

Υλικά

  • 60 γρ ζάχαρη

  • 400 ml γάλα

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 50 ml λάδι

  • 75 γρ σοκολάτα

  • Κέικ

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 ml λάδι

  • 250 γρ αλεύρι

  • γ.ο.χ.

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
6
Δουλεύουμε να γίνουν χυλός και τον απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
7
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
9
Το τοποθετούμε την φόρμα και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.