Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σε αυτό το γλυκό δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml καλαμποκέλαιο
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
50 γρ κακάο
2 βανίλιες
Κρέμα
1.4 λίτρα γάλα
150 γρ νισεστέ
400 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 42x30 εκατοστών.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και όταν κάνει κρούσρα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
6
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νισεστέ και νακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
7
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού και τις βανίλιες.
8
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.
9
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλκτος να γίνει σαντιγή και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα πραλίνας.
10
Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε το κρύο παντεσπάνι και ραντίζουμε με 300 ml κρύο γάλα.
11
Όταν το παντεσπάνι απορροφίσει το γάλα απλώνουμε την κρέμα.
12
Προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.