Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 30 γρ κακάο

  • 140 γρ νισεστέ

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 2 βανίλιες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

  • 2 πακέτα πτι μπερ

  • Τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κακάο, το νισεστέ, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα και τις βανίλιες.
3
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο να πήξει.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και την κρύα κρέμα σοκολάτας.
6
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και ανακατεύουμε.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 36 εκατοστών και βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
8
Διακοσμούμε με τρούφα πριν σερβίρουμε.