Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
1 λίτρο γάλα
30 γρ κακάο
140 γρ νισεστέ
100 γρ ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 πακέτα πτι μπερ
Τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κακάο, το νισεστέ, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα και τις βανίλιες.
3
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο να πήξει.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και την κρύα κρέμα σοκολάτας.
6
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και ανακατεύουμε.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 36 εκατοστών και βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
8
Διακοσμούμε με τρούφα πριν σερβίρουμε.