Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σπιτική λαγάνα με προζύμη στιγμής
mitsa
Υλικά
Προζύμι
1 ξηρή μαγιά
20 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
50 ml ζεστό νερό
Ζύμη
400 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Ξεκινάμε με το προζύμη.
2
Διαλύουμε την μαγια και το αλέυρι στο χλιαρό νερό.
3
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
4
Στο νερό ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάει και δουλεύουμε με μία κουτάλα.
5
Η υφή πρέπει να είναι κολλώδες.
6
Ενσωματώνουμε το προζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
7
Προαιρετικά καβουρδίσουμε ελαφρώς το σουσάμι.
8
Αλευρώνουμε τον πάγκο, βάζουμε το ζυμάρι και δουλεύουμε.
9
Προσθέτουμε αλεύρι και δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
10
Όταν είναι έτοιμη την τοποθετουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τα χέρια.
11
Την πατάμε με τα δάχτυλα και απλώνουμε σουσάμι.
12
Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 20 λεπτά.
13
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.