Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
mitsa
Υλικά
200 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα
100 γρ. σοκολάτα υγείας ή γάλακτος
150 γρ. άχνη
80-100 ml σπορέλαιο
25 γρ. κακάο
Οδηγίες
1
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα φουντούκια μαζί με το σπορέλαιο (αναλόγως με το πόσο εύκολα αλέθονται τα φουντούκια προσθέτουμε λάδι).
3
Όταν γίνουν πολτός βάζουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
4
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
5
Αν θέλουμε μπορούμε να το περάσουμε ξανά από το μπλέντερ για καλύτερο αποτέλεσμα.
6
Βάζουμε την πραλίνα σε βάζο και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
7
Την βγάζουμε λίγη ώρα πριν την σερβίρουμε για να μαλακώσει.