Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μίξερ ή ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Σε μια ταρτιέρα ή μια φόρμα, απλώνουμε τη ζύμη προσεκτικά, έτσι ώστε όσο γίνεται το πάχος της να είναι το ίδιο παντού.
Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια της μαρμελάδας πάνω από τη ζύμη.
Στη συνέχεια, κόβουμε ένα μήλο στη μέση, έχοντας βγάλει τα κουκούτσια και κόβουμε μικρά κομμάτια όπως στη φωτογραφία παρακάτω.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.
Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας μέχρι να γεμίσει.
Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού σε όλα τα κομμάτια μήλου.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200º C και αμέσως μετά χαμηλώνουμε στους 160º C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου 20 ακόμη λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αλείφουμε με λίγη ακόμη μαρεμλάδα, τα κομμάτια μήλου.
Πηγή: Γλυκό Αλμυρό
Τάρτα με μήλο
mitsa
Οδηγίες
1
150 γρ. αλεύρι
2
30 γρ. νερό
3
1 κ.σ. ζάχαρη
4
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
5
λίγο αλάτι
6
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
7
2 μήλα
8
λίγο χυμό λεμονιού
9
100 γρ. μαρμελάδα μήλο + λίγη ακόμα για το τέλος