Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το αγαπημένο μου γλυκό για τη νηστεία (μεθυσμένα)
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Ζύμη
200 ml μπύρα
300 ml λάδι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
Μαρμελάδα
Καρύδα
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
3
Αναμειγνύουμε την μπύρα με το λάδι.
4
Αρωματίζουμε με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
5
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και ανακτεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλέυρι να γίνει ζύμη.
7
Την ανοίγουμε σε φύλλα με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι από το φλυτζανάκι του καφέ.
8
Στην μία πλευρά απλώνουμε μαρμελάδα της επιλογής μας και το υπόλοιπο το κόβουμε όπως σας δείχνουμε.
9
Τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Δίνουμε σχήμα από μισοφέγγαρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
11
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
12
Τα αφήνουμε για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
13
Προαιρετικά τα διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα.