Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το πιο νόστιμο σοκολατένιο γλυκό που έχετε δοκιμάσει
mitsa
Υλικά
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
100 ml νερό
50 ml κονιάκ
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα και ανακατεύουμε.
6
Διαλύουμε τον καφέ και το κονιάκ στο χλιαρό νερό.
7
Σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε λίγη περισσότερη από την μισή κρέμα.
8
Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
9
Με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε ροζέτες την υπόλοιπη κρέμα.
10
Αφήνουμε για 4 ώρα στο ψυγείο.
11
Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.