Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Το πιο νόστιμο σοκολατένιο γλυκό που έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 100 ml νερό

  • 50 ml κονιάκ

  • 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα και ανακατεύουμε.
6
Διαλύουμε τον καφέ και το κονιάκ στο χλιαρό νερό.
7
Σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε λίγη περισσότερη από την μισή κρέμα.
8
Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
9
Με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε ροζέτες την υπόλοιπη κρέμα.
10
Αφήνουμε για 4 ώρα στο ψυγείο.
11
Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.