Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερός από μέσα και τραγανός από έξω, μπακαλιάρος σκορδαλιά για τον Ευαγγελισμό
mitsa
Υλικά
250 ml σόδα
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι-Πιπέρι
Πάπρικα
Φιλέτο μπακαλιάρου
Ψωμί
Σκορδαλιά
3 πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
50 γρ μαργαρίνη
Αλάτι-Πιπέρι
Ξύδι
Χυμό λεμονιού
2-3 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την σόδα με το αλεύρι.
2
Στο νερό βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
4
Βουτάμε τα φιλέτα στον χυλό, προαιρετικά σε αλεσμένο μπαγιάτικο ψωμί και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
5
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
8
Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
9
Εναλακτικά μπορούμε να τις βράσουμε.
10
Τις ξεφουδίζουμε και όσο είναι καυτές ρίχνουμε το λάδι, την μαργαρίνη και τις πολτοποιούμε.
11
Ενσωματώνουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι, χυμό λεμονιού, το σκόρδο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και την φέρνουμε στις γεύσεις μας.