Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΝηστίσιμα

Ζουμερός από μέσα και τραγανός από έξω, μπακαλιάρος σκορδαλιά για τον Ευαγγελισμό

1 Mins read

Ζουμερός από μέσα και τραγανός από έξω, μπακαλιάρος σκορδαλιά για τον Ευαγγελισμό

mitsa

Υλικά

  • 250 ml σόδα

  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 30 ml νερό

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πάπρικα

  • Φιλέτο μπακαλιάρου

  • Ψωμί

  • Σκορδαλιά

  • 3 πατάτες

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 50 γρ μαργαρίνη

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ξύδι

  • Χυμό λεμονιού

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την σόδα με το αλεύρι.
2
Στο νερό βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.
4
Βουτάμε τα φιλέτα στον χυλό, προαιρετικά σε αλεσμένο μπαγιάτικο ψωμί και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
5
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
8
Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
9
Εναλακτικά μπορούμε να τις βράσουμε.
10
Τις ξεφουδίζουμε και όσο είναι καυτές ρίχνουμε το λάδι, την μαργαρίνη και τις πολτοποιούμε.
11
Ενσωματώνουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι, χυμό λεμονιού, το σκόρδο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και την φέρνουμε στις γεύσεις μας.