Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τρουφάκια σοκολάτας
mitsa
Υλικά
250 γρ κουβερτούρα
125 ml κρέμα γάλακτος
25 γρ βούτυρο
2 κουταλιές κονιάκ
Οδηγίες
1
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί μαζί με το βούτυρο.
2
Όταν αρχίσει να βράζει την ρίχνουμε στην κουβερτούρα και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι που η σοκολάτα να λιώσει.
3
Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει για 12 ώρες.
4
Βουτάμε στο κακάο ένα κουτάλι ή το σκούπ του παγωτού και “κόβουμε” ποσότητες ίσες με ένα σοκολατάκι.
5
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε γάντια ή πασπαλίζουμε με κακάο τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια.
6
Τα περνάμε από κακάο, ινδοκάρυδο, μπισκότο ή θρυμματισμένο χωνάκι παγωτού. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.