Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τσουρέκι με πραλίνα
mitsa
Υλικά
4 ½ ποτήρια αλεύρι για τσουρέκια
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
½ ποτήρι γιαούρτι
30 γραμ μαγιά
½ ποτήρι σπορέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο
½ κουταλάκι μαχλέπι
½ κουταλάκι μαστίχα
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
Πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
1
Λιώνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος ανακατεύοντας με το χέρι.
3
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο.
4
Το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε αλευρώσει και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του πραλίνα.
5
Καλύπτουμε το πρώτο φύλλο με το δεύτερο και απλώνουμε πραλίνα.
6
Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και βάζουμε στην μέση ένα φλυτζάνι του τσαγιού.
7
Κόβουμε το γλυκό στα 4 και κάθε τέταρτο σε άλλα 4 κομμάτια (σύνολο 16 ακτίνες).
8
Στρίβουμε τις ακτίνες κατά ζεύγος με αντίθετη φορά την μία από την άλλη.
9
Τις ενώνουμε ανά δύο και τις αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
10
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.