Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
mitsa
Υλικά
Περίπου 800 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 ml νερό
200 ml γιαούρτι
200 ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
150 γρ Φέτα
Βούτυρο
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου 200 γρ αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
5
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Βουτυρώνουμε όλο το φύλλο και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
8
Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε σχήμα κουλούρας.
9
Κόβουμε ακτίνες με πάχος περίπου όσο ένα δάχτυλο και τις γυρνάμε ελαφρώς.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.