Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 800 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 100 ml νερό

  • 200 ml γιαούρτι

  • 200 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 150 γρ Φέτα

  • Βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου 200 γρ αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
5
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Βουτυρώνουμε όλο το φύλλο και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
8
Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε σχήμα κουλούρας.
9
Κόβουμε ακτίνες με πάχος περίπου όσο ένα δάχτυλο και τις γυρνάμε ελαφρώς.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.