Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκι κουρού με ζύμη γιαουρτιού
mitsa
Υλικά
Περίπου 450 γρ αλεύρι
125 γρ μαργαρίνη
100 γρ γιαούρτι
100 ml σπορέλαιο
1 αυγό + 1 ασπράδι
1 μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε την μαργαρίνη με το μισό περίπου αλεύρι.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, λίγο αλεύρι, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ ή φλιτζάνι.
6
Γεμίζουμε με λίγο Φέτα και διπλώνουμε.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
8
Κάνουμε σχήματα με την βοήθεια ενός πιρουνιού και διακοσμούμε με σουσάμι.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.