Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκι κουρού με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 450 γρ αλεύρι

  • 125 γρ μαργαρίνη

  • 100 γρ γιαούρτι

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι

  • 1 μπέικιν

  • 1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε την μαργαρίνη με το μισό περίπου αλεύρι.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, λίγο αλεύρι, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ ή φλιτζάνι.
6
Γεμίζουμε με λίγο Φέτα και διπλώνουμε.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
8
Κάνουμε σχήματα με την βοήθεια ενός πιρουνιού και διακοσμούμε με σουσάμι.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.