Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια με διαφορετική ζύμη

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 300 γρ αλεύρι

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 200 ml νερό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 50 ml γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • Αλάτι

  • Φέτα + 1 αυγό

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το ζεστό νερό.
2
Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος.
4
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλάτι, το σπορέλαιο και δουλεύουμε με τα χέρια μας να δημιουργηθούν ψίχουλα.
5
Βάζουμε την μαγιά, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
7
Αναμειγνύουμε την σπασμένη Φέτα (όση θέλουμε ανάλογα με τα γούστα μας) με το αυγό.
8
Πλάθουμε ελαφρώς την ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Με ένα κουπ-πατ την κόβουμε και βάζουμε τα φύλλα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Με την βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας δίνουμε σχήμα και προσθέτουμε γέμιση.
11
Αλείφουμε κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.