Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια με διαφορετική ζύμη
mitsa
Υλικά
Περίπου 300 γρ αλεύρι
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
50 ml γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
Αλάτι
Φέτα + 1 αυγό
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το ζεστό νερό.
2
Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος.
4
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλάτι, το σπορέλαιο και δουλεύουμε με τα χέρια μας να δημιουργηθούν ψίχουλα.
5
Βάζουμε την μαγιά, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
7
Αναμειγνύουμε την σπασμένη Φέτα (όση θέλουμε ανάλογα με τα γούστα μας) με το αυγό.
8
Πλάθουμε ελαφρώς την ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Με ένα κουπ-πατ την κόβουμε και βάζουμε τα φύλλα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Με την βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας δίνουμε σχήμα και προσθέτουμε γέμιση.
11
Αλείφουμε κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.