Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερά αρωματικά σιροπιαστά

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 400 γρ ζάχαρη

  • 500 ml νερό

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • Ζύμη

  • 75 γρ καρύδια

  • 125 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 1 μπέικιν

  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

Οδηγίες

1
Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
2
Ρίχνουμε τον χυμό και την φλούδα από το λεμόνι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι.
4
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
5
Ενσωματώνουμε το αυγό.
6
Ρίχνουμε το σιμιδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και δουλεύουμε.
7
Βάζουμε το μπέικν, το αλεύρι και ανακατεύυοεμ να γίνει ζύμη.
8
Τέλος ενσωματώνουμε τα καρύδια.
9
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τα πατάμε με τα χέρια.
10
Με ένα ποτηράκι κάνουμε σχέδιο και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
12
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
13
Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.