Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερά και αρωματικά σιροπιαστά
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
800 ml νερό
1 φέτα λεμόνι
2 βανίλιες
Ζύμη
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
200 ml σπορέλαιο
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ μπέικιν
1 κουταλιά ξίδι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Αμύγδαλα
Οδηγίες
1
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και την φέτα από το λεμόνι.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Δουλεύουμε το βούτυρο με το αυγό και το λάδι.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
6
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το ξίδι και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
8
Την πλάθουμε σε μπαλάκια και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε με ένα ξυλάκι.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και διακοσμούμε με ένα αμύγδαλο.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
11
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
12
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.