Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κέικ ζέβρα

mitsa

Υλικά

  • Λευκή ζύμη

  • 4 αυγά

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 375 γρ. αλεύρι

  • 200 γρ. μαργαρίνη

  • 240 ml γάλα

  • 10 γρ. μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Ζύμη κακάο

  • 40 γρ. κακάο

  • 70 ml γάλα

  • 25 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι. Με το μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
2
Ανακατεύουμε καλά να αφρατέψει το μείγμα και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
3
Σε ένα μπολ χτυπάμε το κακάο με την ζάχαρη και το γάλα μέχρι που να πάρει την υφή κρέμας.
4
Σε αυτό το μείγμα βάζουμε λίγο λιγότερο από την λευκή ζύμη. Ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος.
5
Καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί 26cm με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές από την λευκή ζύμη.
6
Στην συνέχεια βάζουμε πάνω της μία κουταλιά σκούρα ζύμη, άλλη μία κουταλιά λευκή ζύμη, ξανά σκούρα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν οι ζύμες.
7
Όσο προσθέτουμε κουταλιές οι ζύμες θα αρχίσουν να απλώνουν προς τα τοιχώματα και να κάνουν στρώσεις λευκού και καφέ.
8
Αν μας περισσέψει μία από τις δύο ζύμες μπορούμε να κάνουμε σχέδια στο τέλος.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.