Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου σοκολάτας
mitsa
Υλικά
300 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
80 γρ βούτυρο
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ τυρί κρέμα
300 γρ πραλίνα
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Αλέθουμε τα μπισκότα (εμείς βάλαμε 150 γρ μπισκότα με κρέμα βανίλιας και 150 γρ μπισκότα με κρέμα φράουλας).
2
Τα αναμειγνύουμε με 80 γρ λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.
6
Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και δουλεύουμε.
7
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
8
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
9
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από το γλυκό βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.