Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου σοκολάτας

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας

  • 80 γρ βούτυρο

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 300 γρ πραλίνα

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα μπισκότα (εμείς βάλαμε 150 γρ μπισκότα με κρέμα βανίλιας και 150 γρ μπισκότα με κρέμα φράουλας).
2
Τα αναμειγνύουμε με 80 γρ λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.
6
Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και δουλεύουμε.
7
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
8
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
9
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από το γλυκό βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.