Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανακατέψτε αλεύρι και γάλα για αφράτη ζύμη
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml γάλα
120 ml λάδι
2 αυγά
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Γαλοπούλα
Μαγιονέζα-Κέτσαπ
Ελιές
Πολύχρωμες πιπεριές
Καλαμπόκι
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το λάδι.
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 12 μέρη.
6
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα πατάμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Τα τρυπάμε και τα αλήφουμε με μαγιονέζα που έχουμε αναμίξει με κέτσαπ.
8
Απλώνουμε υλικά της επιλογής μας.
9
Εμείς βάλαμε γαλοπούλα, ελιές, πιπεριές, κακαμπόκι και τριμμένο κίτρινο τυρί.
10
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.