Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Ανακατέψτε αλεύρι και γάλα για αφράτη ζύμη

1 Mins read

Ανακατέψτε αλεύρι και γάλα για αφράτη ζύμη

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml γάλα

  • 120 ml λάδι

  • 2 αυγά

  • 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Γαλοπούλα

  • Μαγιονέζα-Κέτσαπ

  • Ελιές

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Καλαμπόκι

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το λάδι.
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 12 μέρη.
6
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα πατάμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Τα τρυπάμε και τα αλήφουμε με μαγιονέζα που έχουμε αναμίξει με κέτσαπ.
8
Απλώνουμε υλικά της επιλογής μας.
9
Εμείς βάλαμε γαλοπούλα, ελιές, πιπεριές, κακαμπόκι και τριμμένο κίτρινο τυρί.
10
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.