Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτοι κεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας

mitsa

Υλικά

  • Κεφτέδες

  • 1 κρεμμύδι

  • Μαϊντανό

  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 2 αυγά

  • 4-5 φέτες ψωμί

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πάπρικα

  • Δυόσμος

  • Ρίγανη

  • 1 κουταλιά μπέικιν

  • Ξίδι

  • Ελαιόλαδο

  • Σάλτσα μουστάρδας

  • 50 γρ βούτυρο

  • 4 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ

  • 800 ml γάλα

  • 3-4 κουταλιές μουστάρδα

  • 1 κύβο βοδινού

Οδηγίες

1
Στο μούλτι βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και αλέθουμε.
2
Στον κιμά βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αυγά, το ψωμί που έχουμε μουλιάσε και στραγγίξει ρίγανη, πάπρικα, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι, το μπέικν, το σφίνουμε με ξίδι, ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
3
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
5
Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
6
Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι.
7
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και δουλεύουμε να διαλυθεί.
8
Αρωματίζουμε με την μουστάρδα και τον κύβο βοδινού.
9
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε τους κεφτέδες με την σάλτσα.