Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτοι κεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας
mitsa
Υλικά
Κεφτέδες
1 κρεμμύδι
Μαϊντανό
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγά
4-5 φέτες ψωμί
Αλάτι-Πιπέρι
Πάπρικα
Δυόσμος
Ρίγανη
1 κουταλιά μπέικιν
Ξίδι
Ελαιόλαδο
Σάλτσα μουστάρδας
50 γρ βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ
800 ml γάλα
3-4 κουταλιές μουστάρδα
1 κύβο βοδινού
Οδηγίες
1
Στο μούλτι βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και αλέθουμε.
2
Στον κιμά βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αυγά, το ψωμί που έχουμε μουλιάσε και στραγγίξει ρίγανη, πάπρικα, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι, το μπέικν, το σφίνουμε με ξίδι, ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
3
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
5
Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
6
Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι.
7
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και δουλεύουμε να διαλυθεί.
8
Αρωματίζουμε με την μουστάρδα και τον κύβο βοδινού.
9
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε τους κεφτέδες με την σάλτσα.