Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανατολίτικα τυροκούλουρα Άτσμα
mitsa
Υλικά
Περίπου 600 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
150 ml σπορέλαιο
8 γρ ξηρή μαγιά
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και χαράζουμε την μία πλευρά.
8
Στην άλλη πλευρά τοποθετούμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Δίνουμε σχήμα από κουλούρι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.