Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απίθανο σοκολατένιο γλυκό με βατόμουρα
mitsa
Υλικά
Κέικ σοκοτάλας
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ σοκολάτα
200 γρ βούτυρο
5 αυγά
250 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Λευκή ζύμη
400 γρ τυρί κρέμα
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
Ζύμη βατόμουρο
20-25 βατόμουρα
2 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
1
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα βατόμουρα μαζί με την ζάχαρη, να γίνουν σάλτσα.
2
Όταν είναι έτοιμα τα περνάμε από το σουρωτήρι και κρατάμε τον χυμό.
3
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να ασπρίσουν και αρωματίζουμε με βανίλια.
5
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
6
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
7
Την απλώνουμε σε φόρμα (42×30 εκατοστά) που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
8
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και λίγη βανίλια.
9
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
10
Κρατάμε το 1/3 και το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού πάνω από το μείγμα σοκολάτας.
11
Στο 1/3 που κρατήσαμε προσθέτουμε τον χυμό από τα βατόμουρα, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
12
Την τοποθετούμε πάνω από την λευκή ζύμη και κάνουμε αφηρημένα σχέδια.
13
Βάζουμε μερικά κατεψυγμένα βατόμουρα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
14
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το γλυκό είναι έτοιμο.