Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Black forest- Μία διαχρονική και κλασσική πάστα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 6 μεγάλα αυγά

  • 100 γρ φαρίνα

  • 45 γρ κακάο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 1 κονσέρβα βύσσινο

  • 50 ml κονιάκ

  • 800 ml κρέμα γάλακτος

  • 4 βανίλιες

  • 100 γρ άχνη

  • Νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
5
Στραγγίζουμε την κονσέρβα βύσσινο και προσθέτουμε το κονιάκ στον χυμό της.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και την άχνη να γίνουν σαντιγί.
7
Στην μισή σαντιγί ενσωματώνουμε τα βύσσινα.
8
Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα.
9
Σιροπιάζουμε την μία βάση με το σιρόπι από το βύσσινο.
10
Στρώνουμε την σαντιγί με τα βύσσινα, σκεπάζουμε με την άλλη βάση και σιροπιάζουμε.
11
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβουμε σε παστάκια.
12
Τα καλύπτουμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.
13
Διακοσμούμε με ροζέτες και μαρασκίνο.