Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Black forest- Μία διαχρονική και κλασσική πάστα
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
6 μεγάλα αυγά
100 γρ φαρίνα
45 γρ κακάο
200 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
1 κονσέρβα βύσσινο
50 ml κονιάκ
800 ml κρέμα γάλακτος
4 βανίλιες
100 γρ άχνη
Νιφάδες σοκολάτας
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
5
Στραγγίζουμε την κονσέρβα βύσσινο και προσθέτουμε το κονιάκ στον χυμό της.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και την άχνη να γίνουν σαντιγί.
7
Στην μισή σαντιγί ενσωματώνουμε τα βύσσινα.
8
Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα.
9
Σιροπιάζουμε την μία βάση με το σιρόπι από το βύσσινο.
10
Στρώνουμε την σαντιγί με τα βύσσινα, σκεπάζουμε με την άλλη βάση και σιροπιάζουμε.
11
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβουμε σε παστάκια.
12
Τα καλύπτουμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.
13
Διακοσμούμε με ροζέτες και μαρασκίνο.