Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι
mitsa
Υλικά
1 ζελέ λεμόνι
200 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
16 σαβουαγιάρ
Γάλα
Μαρέγκα
4 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
100 γρ ζάχαρη
5 γρ σκόνη ζελατίνης
Οδηγίες
1
Ετοιμάζουμε ένα ζελέ με γεύση λεμόνι βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
3
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
4
Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο ζελέ και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.
6
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ σε κρύο γάλα και τα στρώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
8
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
9
Βάζουμε λίγη λίγη την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
10
Ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
11
Με την βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε την μαρέγκα.
12
Με ένα φλόγιστρο την καίμε να πάρει χρώμα.