Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα και απλά πεντανόστημη σπιτική ταραμοσαλάτα
mitsa
Υλικά
140 γρ λευκό ταραμά
400 γρ ψίχα από ψωμί
100 ml νερό
Χυμό από 1-2 λεμόνια
1 καραμελωμένο κρεμμύδι
150 ml καλαμποκέλαιο
50 ml ελαιόλαδο
Θυμάρι
Οδηγίες
1
Στο μπλέντερ βάζουμε τον ταραμά, την ψίχα από ψωμί που την έχουμε μουλιάσει σε νερό και την έχουμε στραγγίξει καλά, το νερό, τον χυμό από 1 λεμόνι και χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το κρεμμύδι που τα έχουμε καραμελώσει με λίγο λάδι και συνεχείζουμε το χτύπημα.
3
Όσο το μπλέντερ δουλεύει ενσωματώνουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο που έχουμε αναμείξει με το ελαιόλαδο.
4
Όταν η ταραμοσαλάτα γίνει λεία την δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
5
Προαιρετικά την σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι.
6
Όταν την βάλουμε στο ψυγείο το λάδι θα πήξει και θα γίνει ποιό σφηχτή.