Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΟρεκτικά

Εύκολα και απλά πεντανόστιμη σπιτική ταραμοσαλάτα

1 Mins read

Εύκολα και απλά πεντανόστημη σπιτική ταραμοσαλάτα

mitsa

Υλικά

  • 140 γρ λευκό ταραμά

  • 400 γρ ψίχα από ψωμί

  • 100 ml νερό

  • Χυμό από 1-2 λεμόνια

  • 1 καραμελωμένο κρεμμύδι

  • 150 ml καλαμποκέλαιο

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • Θυμάρι

Οδηγίες

1
Στο μπλέντερ βάζουμε τον ταραμά, την ψίχα από ψωμί που την έχουμε μουλιάσει σε νερό και την έχουμε στραγγίξει καλά, το νερό, τον χυμό από 1 λεμόνι και χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το κρεμμύδι που τα έχουμε καραμελώσει με λίγο λάδι και συνεχείζουμε το χτύπημα.
3
Όσο το μπλέντερ δουλεύει ενσωματώνουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο που έχουμε αναμείξει με το ελαιόλαδο.
4
Όταν η ταραμοσαλάτα γίνει λεία την δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
5
Προαιρετικά την σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι.
6
Όταν την βάλουμε στο ψυγείο το λάδι θα πήξει και θα γίνει ποιό σφηχτή.