Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, φράουλες και κρέμα

mitsa

Υλικά

  • 600 γρ γιαούρτι

  • 2 βανίλιες

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 300 γρ φράουλες

  • 100 γρ μπισκότα

Οδηγίες

1
Στο γιαούρτι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
2
Στην ζελατίνη ρίχνουμε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
3
Την διαλύουμε με λίγο καυτό νερό.
4
Την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
5
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.
6
Καλύπτουμε ένα μπόλ 22 εκατοστών με μεμβράνη.
7
Κάνουμε μία στρώση από φράουλες.
8
Απλώνουμε το ¼ της κρέμας και βάζουμε μπισκότα.
9
Απλώνουμε ακόμα ¼ της κρέμας και τοποθετούμε φράουλες.
10
Βάζουμε ακόμα ¼ της κρέμας και καλύπτουμε με μπισκότα.
11
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και προαιρετικά σκεπάζουμε με γεμιστά μπισκότα.
12
Κλείνουμε με την μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
13
Όταν το γλυκό σταθεροποιηθεί το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.