Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, φράουλες και κρέμα
mitsa
Υλικά
600 γρ γιαούρτι
2 βανίλιες
10 γρ ζελατίνη
1 ζαχαρούχο γάλα
300 γρ φράουλες
100 γρ μπισκότα
Οδηγίες
1
Στο γιαούρτι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
2
Στην ζελατίνη ρίχνουμε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
3
Την διαλύουμε με λίγο καυτό νερό.
4
Την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
5
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.
6
Καλύπτουμε ένα μπόλ 22 εκατοστών με μεμβράνη.
7
Κάνουμε μία στρώση από φράουλες.
8
Απλώνουμε το ¼ της κρέμας και βάζουμε μπισκότα.
9
Απλώνουμε ακόμα ¼ της κρέμας και τοποθετούμε φράουλες.
10
Βάζουμε ακόμα ¼ της κρέμας και καλύπτουμε με μπισκότα.
11
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και προαιρετικά σκεπάζουμε με γεμιστά μπισκότα.
12
Κλείνουμε με την μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
13
Όταν το γλυκό σταθεροποιηθεί το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.