Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με 2 είδη σοκολάτας
mitsa
Υλικά
3-4 κουταλιές καφέ
350 ml νερό
50 ml κονιάκ
100 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ μασκαρπόνε
50 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)
30 σαβαγιάρ
150 γρ λευκή κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ μασκαρπόνε
Κακάο
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό, βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
2
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε, την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και την πραλίνα φουντουκιού.
5
Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε φόρμα 30×20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.
6
Απλώνουμε την κρέμα και κάνουμε ακόμα μία στρώση από σαβαγιάρ.
7
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
8
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
9
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
10
Απλώνουμε την κρέμα στην φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχισοτν 4 ώρες.
11
Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.