Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου με 2 είδη σοκολάτας

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου με 2 είδη σοκολάτας

mitsa

Υλικά

  • 3-4 κουταλιές καφέ

  • 350 ml νερό

  • 50 ml κονιάκ

  • 100 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ μασκαρπόνε

  • 50 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)

  • 30 σαβαγιάρ

  • 150 γρ λευκή κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ μασκαρπόνε

  • Κακάο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό, βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
2
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε, την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και την πραλίνα φουντουκιού.
5
Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε φόρμα 30×20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.
6
Απλώνουμε την κρέμα και κάνουμε ακόμα μία στρώση από σαβαγιάρ.
7
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
8
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
9
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
10
Απλώνουμε την κρέμα στην φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχισοτν 4 ώρες.
11
Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.