Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καλαμαράκια γιαχνί
mitsa
Υλικά
2 κονσέρβες καλαμαράκια
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
3 κρεμμύδια
100ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
2-3 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
1
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Ανοίγουμε τα καλαμαράκια στην μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό κόκαλο.
2
Βάζουμε τα κρεμμύδια να ψιλοκομμένα τσιγαριστούν.
3
Όταν γίνουν διάφανα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα δαφνόφυλλα, την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι να καλύψει τα υλικά μας και βάζουμε την πάπρικα.
6
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.