Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ λεμονιού με πρωτότυπη κρέμα
mitsa
Υλικά
Κέικ
300 γρ φαρίνα
125 γρ γιαούρτι
3 αυγά
160 γρ ζάχαρη
125 ml λάδι
65 ml γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Κρέμα
2 κρόκους αυγών
450 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
35 γρ νισεστέ
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το νισεστέ και τους κρόκους.
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα με το γάλα.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
6
Βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
7
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνει ζύμη.
8
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
9
Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 26 εκατοστών με αντοκολλητικό χαρτί και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την χλιαρή κρέμα.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
11
Προαιρετικά κρατάμε λίγη κρέμα και σερβίρουμε μαζί με το κέικ.