Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό του πάθους

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ πτι μπερ με σοκολάτα

  • 200 γρ βούτυρο

  • 300 γρ λευκή σοκολάτα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 βανίλιες

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 300 γρ φρούτα του δάσους

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 50 ml νερό

  • 10 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 28 εκατοστών.
3
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε την κρύα σοκολάτα και το γιαούρτι.
6
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
7
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
8
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα φρούτα του δάσους (εμείς βάλαμε κατεψυγμένα), την ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
9
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό, τα ρίχνουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
10
Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
11
Ξεφόρμάρουμε και σερβίρουμε με τα κρύα φρούτα.