Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παστέλι
mitsa
Υλικά
500 γρ. σουσάμι
400 γρ. μέλι
200 γρ. ζάχαρη
Προαιρετικά 100 γρ. ξηροί καρποί (φουντούκια
αμύγδαλα
φιστίκια)
Σπορέλαιο
Οδηγίες
1
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε τηγάνι με λίγο σπορέλαιο.
2
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη σε δυνατή φωτιά για να γίνει καραμέλα.
3
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε το μέλι και το ανακατεύουμε μέχρι που να λιώσει.
4
Ρίχνουμε το σουσάμι και τους άλλους ξηρούς καρπούς.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε αλείψει λίγο σπορέλαιο για να μην κολλήσει το παστέλι.
7
Όταν είναι χλιαρό με ένα μαχαίρι το χαράζουμε σε κομμάτια.