Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπες λαχταριστές δίπλες λουλούδια

mitsa

Υλικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι

  • 2 αυγά

  • ½ φλιτζάνι ούζο

  • ½ κουταλιά σόδα

  • Χυμό ½ λεμονιού

  • Σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 3 κουταλιές μέλι

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 2 ποτήρια αλεύρι μαζί με τα αυγά, την σόδα και πάνω της ρίχνουμε χυμό λεμονιού μέχρι που να αφήσει.
2
Όταν είναι έτοιμη ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ούζο.
3
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο πάρει από το υπόλοιπο αλεύρι.
4
Όταν το ζυμάρι “τραβήξει” το αλεύρι το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
5
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη και το μέλι να βράσουν για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει).
6
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε με 2 διαφορετικά μεγέθη κουπ πατ (το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο).
7
Παίρνουμε δύο "μεγάλα" φύλλα με σχέδιο λουλουδιού και τα ενώνουμε με λίγο ασπράδι αυγού (προσέχουμε οι μύτες τους να έχουν διαφορετική φορά).
8
Αλείφουμε λίγο ασπράδι και βάζουμε ένα μικρότερο φύλλο.
9
Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά την διαδικασία (συνολικά χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα και 2 μικρά φύλλα).
10
Βάζουμε σπορέλαιο να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει βάζουμε τις δίπλες ανά 4 ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία.
11
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
12
Όταν είναι έτοιμες τις βουτάμε σε κρύο σιρόπι.
13
Σερβίρουμε με μαρμελάδα και καρύδια.