Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο και δροσερό καροτογλυκό
mitsa
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
180 γρ αλεύρι
4 αυγά
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
150 ml σπορέλαιο
4 καρότα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
30 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το μπέικιν.
4
Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Τέλος βάζουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε.
6
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
7
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε την ζάχαρη, το νισεστέ, το αλεύρι, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
8
Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από το ένα παντεσπάνι και καλύπτουμε με το άλλο.
9
Προαιρετικά μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας με κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί.