Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτο και δροσερό καροτογλυκό

mitsa
servings
12

Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 180 γρ αλεύρι

  • 4 αυγά

  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

  • 150 ml σπορέλαιο

  • 4 καρότα

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γρ αλεύρι

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 30 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το μπέικιν.
4
Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Τέλος βάζουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε.
6
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
7
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε την ζάχαρη, το νισεστέ, το αλεύρι, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
8
Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από το ένα παντεσπάνι και καλύπτουμε με το άλλο.
9
Προαιρετικά μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας με κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί.