Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Αφράτο κέικ μπανάνα με καστανή ζάχαρη

1 Mins read

Αφράτο κέικ μπανάνα με καστανή ζάχαρη

mitsa

Υλικά

  • 170 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 75 γρ πούδρα αμυγδάλου

  • 150 γρ μπανάνες

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 125 ml κρέμα γάλακτος

  • 65 ml σπορέλαιο

  • 2 βανίλιες

  • ½ κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες

1
Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες, την κανέλα και ανακατεύουμε.
3
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την μία κουταλιά ζάχαρη.
4
Στο μείγμα με τις μπανάνες βάζουμε το σπορέλαιο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
5
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
6
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
7
Αν έχουμε φόρμα σιλικόνης απλώνουμε το μείγμα απευθείας.
8
Σε μεταλλική φόρμα απλώνουμε αφού πρώτα βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Προαιρετικά σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα (που έχουμε λιώσει μαζί με βούτυρο ή κρέμα γάλακτος) ή σος καραμέλα (μπορούμε και με καραμελωμένο ζαχαρούχο).