Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αρωματική και νόστιμη κιμαδόπιτα

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • Περίπου 700 γρ αλεύρι

  • 240 ml γάλα

  • 120 ml σπορέλαιο

  • 5 γρ ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • Γέμιση

  • 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 50 ml σάλτσα ντομάτας

  • Ρίγανη-Θυμάρι-Πάπρικα

  • Μουστάρδα σε σκόνη

  • Αλάτι-Πιπέρι-Μπούκοβο

Οδηγίες

1
Κόβουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά.
3
Προσθέτουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε την καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι που το μείγμα να χάσει τα υγρά του.
5
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
6
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
7
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
9
Την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο) και τα ανοίγουμε φύλλα.
10
Τοποθετούμε το μεγάλο σε φόρμα 42×30 εκατοστά και απλώνουμε τον κρύο κιμά.
11
Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κόβουμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
12
Το άλλο φύλλο το κόβουμε σε δίχτυ με το ειδικό εργαλείο ή σε λωρίδες.
13
Με την βοήθεια ενός πλάστη το τοποθετούμε στην πίτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δοξαστάκη και το Μπαχαροπωλειο - www.bachari.gr για την ευγενική παραχώρηση των καταπληκτικών προϊόντων που βοήθησαν πολύ στο να γίνει αυτή η καταπληκτική κιμαδόπιτα!!! :)